Пошук по сайту:

Українська піаністка Наталія Пасічник отримала золоту медаль Global Music Awards

Українська піаністка Наталія Пасічник отримала золоту медаль Global Music Awards
Українська піаністка Наталія Пасічник отримала золоту медаль Global Music Awards

Українська піаністка, директорка Українського інституту у Швеції Наталія Пасічник отримала золоту медаль Global Music Awards у категорії "Класична музика" за платівку із записом інтерпретацій творів для фортепіано німецького композитора Йоганна Себастьяна Баха "Добре темперований клавір".

Про це повідомили у пресслужбі Українського інституту у Швеції, пише Укрінформ.

Зазначається, що Global Music Awards — престижний міжнародний музичний конкурс, який заснували у США 2011 року. Конкурс ще називають “золотою печаткою схвалення музики”. Основним критерієм для нагородження Global Music Awards є саме якість виконання музичних творів.

Презентація платівки "Переосмислення "Добре темперованого клавіру" відбулася в січні 2024 року. Альбом складається з двох частин по 48 композицій. Його названо найкращим релізом 2024 року за версією американського радіо WRTI.

"Переосмислення "Добре темперованого клавіру" вийшло на всіх основних музичних платформах – Spotify, Amazon Music, Apple Music, YouTube, Deezer, Tidal.

У коментарі Наталія Пасічник наголосила, що нагорода є дуже важливою для неї.

Читайте по темі: Spotify видалив сторінки деяких російських виконавців , які перебувають під санкціями

“Крім того, що вона охоплює дуже багато країн, її дають базуючись винятково на якості, а не на цифрах продажу, як багато інших призів. Тому, звичайно, мені дуже приємно. Це абсолютно новий погляд на дуже відому річ. Я пропоную поціновувачам класичної музики фактично нові твори й нове аранжування, яке має українську основу. Для моєї, може, трохи радикальної для піаністів інтерпретації, цього дуже відомого твору я надихнулася теорією українського музикознавця Болеслава Яворського, тому “український слід” присутній і тут. Експериментуючи з переплетенням мотивів, створюючи свого роду музичний колаж, я хотіла показати своє розуміння цього твору, керуючись твердженням Баха про те, що кінцева мета музики – прославляти Бога та омолоджувати дух. Віра Баха породила його музику, і я дуже сподіваюся, що ця музика, у свою чергу, може породити віру, яка потрібна в наш час як ніколи”, - зазначила Пасічник.

Наталія Пасічник – відома українська піаністка, яка понад 30 років проживає у Швеції. Вона є лауреаткою багатьох міжнародних конкурсів піаністів.

Шведський журнал класичної музики OPUS magazine двічі (2014-го й 2022 року) вносив її до списку найвпливовіших культурних діячів Швеції.

2014 року піаністка заснувала Український інститут у Швеції – платформу для зустрічей шведів та українців. Організація працює над зміцнення шведсько-українських культурних зв’язків.

Коментарі:

comments powered by Disqus