Пошук по сайту:

Гітару Джона Леннона продали на аукціоні за рекордну ціну

Гітару Джона Леннона продали на аукціоні за рекордну ціну
Гітару Джона Леннона продали на аукціоні за рекордну ціну

Гітара, якою користувався засновник і соліст легендарного гурту The Beatles Джон Леннон, стала найдорожчим інструментом Beatles, який будь-коли продали на аукціоні

Про це повідомив сайт аукціонного дому Julien’s Auction

Аукціоністи повідомили, що 12-струнну акустичну гітару Framus Hootenanny знайшли на горищі після того, як вона вважалася втраченою понад 50 років.

У середу, 29 травня, її продали за майже 2,9 млн доларів (2,3 млн фунтів стерлінгів) через телефонний аукціон у Hard Rock Cafe у Нью-Йорку.

"Атмосфера в Hard Rock Cafe була напруженою, сповненою очікування колекціонерів і шанувальників музики з усього світу, які зібралися, щоб побачити цю історичну подію. Коли молоток аукціоніста впав, кімната затамувала подих, і остаточна ставка в розмірі 2 857 500 доларів пролунала по всьому простору, закріпивши місце Framus Hootenanny як п’ятої найдорожчої гітари, коли-небудь проданої", – так описали фінал аукціону його організатори.

На цій гітарі Джон Леннон виконав пісню You’ve Got To Hide Your Love Away у фільмі 1965 року Help! Також він використовував цей інструмент під час запису однойменного альбому й альбому Rubber Soul (обидва випущені в 1965 році).

Читайте по темі: Фонд держмайна продав готель Міноборони на Майдані Незалежності за 400 мільйонів гривень

Аукціонний дім Julien’s Auctions, присвячений рок-н-ролу, побив світові рекорди з продажу сувенірів Beatles. Попередні продажі включали ще одну акустичну гітару Джона Леннона, яку продали за 2,4 млн дол. , і барабанну установку Ludwig Рінго Старра, яку продали за 2,2 млн доларів.

Девід Гудман, виконавчий директор Julien’s Auctions, сказав, що Framus була найважливішою гітарою Beatles, яка коли-небудь виходила на ринок. Він зауважив, що "ця гітара є не лише частиною історії музики, а й символом тривалої спадщини Джона Леннона".

Коментарі:

comments powered by Disqus