Пошук по сайту:

Комікс про Людину-павука 1963 року продали на аукціоні за рекордні 1,38 мільйона доларів

Комікс про Людину-павука 1963 року продали на аукціоні за рекордні 1,38 мільйона доларів
Комікс про Людину-павука 1963 року продали на аукціоні за рекордні 1,38 мільйона доларів

Рідкісний примірник першого випуску "Дивовижної Людини-павука", опублікований у 1963 році, був проданий на аукціоні за рекордну суму – 1, 38 млн доларів.

Про це повідомляє The Guardian.

Комікс, опублікований у березні 1963 року – це один із двох примірників "Дивовижної Людини-павука №1", який отримав оцінку стану від Сертифікованої гарантійної компанії коміксів (CGC) near mint/mint, тобто майже ідеальний, лише незначні дефекти.

"Було очевидно, що цей примірник "Людини-павука" – це можливість, яка навряд чи колись випаде, і остаточна ціна відображає це", – сказав Баррі Сандовал, віце-президент Heritage Auctions, компанії, яка проводила аукціон, згідно з журналом "Fine Books".

Пітер Паркер та його альтер-его Людина-павук, створений художником Стівом Дітко та письменником Стеном Лі, вперше з’явилися у серпневому випуску антології "Дивовижна фантазія", виданої видавництвом Marvel у 1962 році. Серія "Дивовижна Людина-павук", запущена кількома місяцями пізніше, відтоді випустила понад 900 випусків – цієї віхи вона досягла у 2022 році.

Читайте по темі: На Рівненщині за 35 мільйонів гривень купили спецдозвіл на бурштинову ділянку

Серед іншого на аукціоні на продаж був виставлений рідкісний екземпляр "Супермена №1" з оцінкою "добре/дуже добре", який пішов за 2,34 млн доларів (1,8 млн фунтів стерлінгів). Виданий у 1939 році видавництвом DC Comics, він став першим випуском сольної серії героя і першим коміксом, повністю присвяченим одному герою.

Серед інших лотів:

  • копія Showcase № 4, в якому вперше з’явився Баррі Аллен (Флеш) і який був проданий за рекордні $900 тис.;
  • копія All-Star Comics №8 1942 року з першою появою Диво-жінки, яка була продана за $1,5 млн;
  • примірник All-Story Едгара Райса Берроуза, опублікований у жовтні 1912 року, з дебютом Тарзана, який пішов за $264 тис.

!Перші мільйонні продажі коміксів цього року, а також рекордні ціни на "Дивовижну Людину-павука №1" та "Showcase №4" свідчать про глибокий зв’язок колекціонерів з цими культурними перлинами", – сказав президент CGC Метт Нельсон (Matt Nelson).

Видання "Дивовижна Людина-павук №1" розповідає історію походження Людини-павука та містить перший кросовер "Фантастичної четвірки".

Нельсон сказав в інтерв’ю New York Post, що цей випуск "буквально представляє запуск його власного титулу, який тривав десятиліттями, тому історично це дуже важлива книга у всесвіті Людини-павука". Він додав, що на сьогоднішньому ринку придбання цього примірника "може бути можливістю, яка випадає раз у житті".

Коментарі:

comments powered by Disqus